Met intermittent fasting worden periodes van vasten afgewisseld met periodes waarin normaal gegeten en gedronken kan worden. Het meest populaire tijdsschema dat wordt gebruikt, is de 16-8 verdeling, waarbij je 16 uur lang moet vasten en dan in de overige 8 uur je normale hoeveelheid calorieën binnen moet zien te krijgen.
Bij periodiek vasten komt planning kijken
Het wordt dus al snel duidelijk dat dit enige vorm van planning vereist. Een zeer effectieve en de minst ontwrichtende maner om dit te doen is door het ontbijt over te slaan. Wanneer je je ontbijt overslaat en bijvoorbeeld pas rond 1 uur voor het eerst echt calorieën binnenkrijgt, zou je tot 9 uur in de avond normaal kunnen eten en drinken.
Veel mensen nuttigen na 9 uur sowieso al weinig eten en je drinken kan vervangen worden door een calorievrij watertje. Met deze methode maak je optimaal gebruik van de 6 tot 9 uurtjes slaap, waarin je sowieso al geen moeite hoeft te doen om niks te eten. Dit kan uiteraard met andere schema’s, zoals de populaire 20-4 en 14-10 methodes. Allemaal mogelijk met Periodiek vasten, de resultaten die mensen behalen zijn interessant. De wetenschap is ook steeds actiever op dit vlak.
Ontbijt overslaan is meest gebruikelijk
Al met al wordt het overslaan van het ontbijt door vele gebruikers van intermittent fasting als de makkelijkste manier ervaren, doordat het de minste aanpassing vereist in de dagelijkse gang van zaken. Hierdoor is het ook makkelijker vol te houden, wat de kans op het bereiken van je doelen vergroot.
Het overslaan van het ontbijt is slechts een suggestie en er zijn dan ook zeker andere manieren waarop het volgehouden kan worden. Om de dag vasten is bijvoorbeeld zo’n concept waarbij het schema heel duidelijk is, de ene dag wel calorieën binnenkrijgen en de andere dag niet.